TEMEL GIDA VE HİJYEN EĞİTİM SEMİNERİ

TEMEL GIDA VE HİJYEN EĞİTİM SEMİNERİ

TEMEL GIDA VE HİJYEN EĞİTİM SEMİNERİ

Seydişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığımızın organizasyonu ile ilçe genelinde Gıda ve Ekmek üreticiliği yapan işletmelere 01 kasım 2012 perşembe günü Belediye düğün salonunda Temel Gıda Hijyen Eğitimi verildi. Eğitime Konya Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bekir Duvarcı, Seydişehir Esnaf Odası Başkanımız İbrahim Aypar ve Yönetim Kurulu üyeleri, ilçede bulunan ekmek ve gıda üreticileri ile Odamıza kayıtlı Bakkallar katıldı. Eğitimi ise Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisi Yrd. Doç.Dr. Ahmet Ünver, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüğünden Ramazan Sobayoğlu verdi. Eğitimin açış konuşmasını Seydişehir Esnaf Odası Başkanı İbrahim Aypar yaptı, Aypar konuşmasında; Temel Gıda Hijyen Eğitimine katılmanın mecburi olduğunu, esnaflarımızın gerek maddi gerekse zaman kaybına sebep vermemek için yaptıkları girişim ile eğitimi Seydişehir’ de verilmesinin sağlandığını, eğitim sonunda gıda ve ekmek üreticilerine sertifika verileceğini” söyledi. Daha sonra kürsüye gelen Konya Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bekir Duvarcı ise “Temel Gıda Hijyen Eğitimini almak mucburidir, bu eğitimi almayanların çok ağır cezalar ile karşılaşacağını belirterek, 6.000 liradan başlayan cezaların uygulanacağını, Konya da birinci eğitimde 436 kişi ikinci eğitimde ise 674 kişiye gıda ve ekmek üreticisine eğitim verildiğini, bu güne kadar Ereğli, Çumra ve Seydişehir de eğitim verdiklerini, önümüzdeki günlerde ise Karapınarda eğitim vereceklerini söyledi. Eğitimin burada verilmesinde Seydişehir Esnaf Odası Başkanlığı ve yönetiminin çok etkili olduğunu bu sebeple esnafların gerek zaman ve gerek maddi kayıplarının önlendiğini ifade eden Başkan Duvarcı, Seydişehir Esnaf Odası Başkanı İbrahim Aypar’ a gösterdiği gayretten dolayı teşekkür etti. Esnaf Odaları Birliği olarak bu eğitimi son derece önemsediklerini belirten Başkan Duvarcı, burada bulunmaktan memnun olduğunu, eğitimin hayırlı olmasını diledi ve Katılımcılara teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.” Daha sonra Temel Gıda Hijyen Eğitimi vermek üzere Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisi Yrd. Doç.Dr. Ahmet Ünver söz aldı. Eğitimde,Gıda maddesi, sağlıklı gıda, güvenli gıda, beslenme, hijyen, hijyen kuralları, sanitasyon,mikro organizma, kontaminasyon, dezenfeksiyon, gıdalarda zararlı maddeler, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, gıda zehirlenmeleri, gıda enfeksiyonu, gıda intoksikasyonu, gıda zehirlenmesi belirtileri,ekmek ve ekmek çeşitleri tebliği konularında bilgi ve tavsiyeler verildi.

sohbet islami chat omegle tv türk sohbet islami sohbet elektronik sigara baskılı poşet baskılı poşet cinsel sohbet deneme bonusu su böreği sipariş